przekształcenia liniowe

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
Awatar użytkownika
południowalolka
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 349
Rejestracja: 9 wrz 2007, o 13:37
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: warszawa
Podziękował: 70 razy
Pomógł: 23 razy

przekształcenia liniowe

Post autor: południowalolka »

niech \(\displaystyle{ A={ (2,1), (1,1) }}\), \(\displaystyle{ B={ (1,3), (0,1) }}\), \(\displaystyle{ C={ (0,1), (1,4) }}\) i niech \(\displaystyle{ \partial : R ^{2} \rightarrow R ^{3}}\) będzie takim przekształceniem liniowym że \(\displaystyle{ M( \partial ) ^{B} _{A} =}\) pierwszy wiersz macierzy 1 2, drugi wiersz: 3 4. Znjadź \(\displaystyle{ M( \partial ) ^{C} _{A}}\)
ODPOWIEDZ