znajdź 2 macierze(A i B) 3x3 takie, aby po pomnożeniu dały taki sam wynik jak na początku
macierze nie mogą być jednostkowe
zagadka macierz 3x3
-
- Użytkownik
- Posty: 9833
- Rejestracja: 18 gru 2007, o 03:54
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Bydgoszcz
- Podziękował: 90 razy
- Pomógł: 2632 razy
zagadka macierz 3x3
Na początku czego? Jaki wynik ma dać działanie \(\displaystyle{ A \cdot B}\) (jeśli to w ogóle o nie chodzi)?ziomek1 pisze:znajdź 2 macierze(A i B) 3x3 takie, aby po pomnożeniu dały taki sam wynik jak na początku
Q.
zagadka macierz 3x3
hmm nie bardzo wiem bo nie zdążyłem zapisać do końca, ale chodzi chyba o to że A x B = A
-
- Użytkownik
- Posty: 9833
- Rejestracja: 18 gru 2007, o 03:54
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Bydgoszcz
- Podziękował: 90 razy
- Pomógł: 2632 razy
zagadka macierz 3x3
\(\displaystyle{ A=B= \left[ \begin{array}{ccc} 0&0&0 \\ 0&0&0 \\ 0&0&0 \end{array} \right]}\)
A jeśli mają być niezerowe, to np.
\(\displaystyle{ A=B= \left[ \begin{array}{ccc} 1&0&0 \\ 0&0&0 \\ 0&0&0 \end{array} \right]}\)
Q.
A jeśli mają być niezerowe, to np.
\(\displaystyle{ A=B= \left[ \begin{array}{ccc} 1&0&0 \\ 0&0&0 \\ 0&0&0 \end{array} \right]}\)
Q.
-
- Użytkownik
- Posty: 9833
- Rejestracja: 18 gru 2007, o 03:54
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Bydgoszcz
- Podziękował: 90 razy
- Pomógł: 2632 razy
zagadka macierz 3x3
Prosisz innych by poświęcili Ci swój czas, pomagając Ci. Ktoś ten czas poświęcił rozwiązując zadanie w formie, w jakiej podałeś. A Ty stwierdzasz teraz, że jednak chodzi Ci o inne zadanie. Cóż, dla mnie to elementarny brak szacunku do innych, dlatego wybacz, ale szkoda mojego czasu. Bo pewnie jeśli znów go poświęcę, to niepotrzebnie, bo Ty znów zmienisz treść zadania.
Q.
Q.