twierdzenie cauchy'ego

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
suhar
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 26
Rejestracja: 13 lis 2007, o 20:41
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Gda
Podziękował: 9 razy

twierdzenie cauchy'ego

Post autor: suhar »

Niech \(\displaystyle{ A* B^{T}=2I}\) i \(\displaystyle{ det(B)=2}\) ,gdzie \(\displaystyle{ A, B}\) są macierzami rozmiaru \(\displaystyle{ 3 * 3}\). Oblicz \(\displaystyle{ det( A^{2} *B)}\)
Ostatnio zmieniony 4 paź 2009, o 00:44 przez suhar, łącznie zmieniany 1 raz.
miodzio1988

twierdzenie cauchy'ego

Post autor: miodzio1988 »

Kamil_B pisze:Z twierdzenia Cauchy'ego:
\(\displaystyle{ det(A^{T} \cdot B)=det(A^{T}) \cdot det(B)=...}\)
A to zadanie jest bardzo podobne...
ODPOWIEDZ