Witajcie,
W jaki sposób rozwiązać te zadanie? Powiem szczerze, że po raz pierwszy zetknęłam się z tym zagadnieniem.
Opisz położenie względem układu współrzędnych 0xyz płaszczyzny:
a) \(\displaystyle{ 3x+y+4z=0}\)
b) \(\displaystyle{ 8x+3y+5=0}\)
c) \(\displaystyle{ 7x+6=0}\)
Dziękuje za pomoc.
Opisz położenie płaszczyzny względem układu 0xyz
- sir_matin
- Użytkownik
- Posty: 374
- Rejestracja: 11 mar 2006, o 12:01
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Legnica
- Podziękował: 1 raz
- Pomógł: 74 razy
Opisz położenie płaszczyzny względem układu 0xyz
Prawdopodobnie musisz opisać jak płaszczyzna leży, najłatwiej opiszesz przykład c.
Płaszczyzna równoległa do Oyz i przechodząca przez punkt \(\displaystyle{ x=- \frac{6}{7}}\).
Reszta analogicznie.
Płaszczyzna równoległa do Oyz i przechodząca przez punkt \(\displaystyle{ x=- \frac{6}{7}}\).
Reszta analogicznie.