Równanie macierzowe

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
Klaudiusiiia
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 3 lip 2009, o 18:00
Płeć: Kobieta

Równanie macierzowe

Post autor: Klaudiusiiia »

Kolejne zadanie, ktore potrzebuje do projektu to:
Rozwiazac rownanie macierzowe:

\(\displaystyle{ \begin{bmatrix}
1 & 1 & 1 \\
0 & 2 & 2 \\
0 & 1 & 2
\end{bmatrix} - X =

\begin{bmatrix}
1 & -1 \\
2 & -2 \\
-2 & 1
\end{bmatrix}
\cdot
\begin{bmatrix}
1 & 3\\
2 & 1
\end{bmatrix}}\)



bede bardzo wdzieczna za pomoc... potrzebuje projekt do zaliczenia a sama kompletnie mijam sie z matma...;/
miodzio1988

Równanie macierzowe

Post autor: miodzio1988 »



tutaj wszystko masz.
Awatar użytkownika
miki999
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 8691
Rejestracja: 28 lis 2007, o 18:10
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Gdańsk
Podziękował: 36 razy
Pomógł: 1001 razy

Równanie macierzowe

Post autor: miki999 »

A ja patrzę na wymiary tych macierzy i bardzo jestem ciekaw tego rozwiązania.


Pozdrawiam.
miodzio1988

Równanie macierzowe

Post autor: miodzio1988 »

Założylem , że kolezanka błąd jakis zrobila przy przepisywaniu
ODPOWIEDZ