Oblicz wyznacznik iloczynu macierzy
-
- Użytkownik
- Posty: 26
- Rejestracja: 13 lis 2007, o 20:41
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Gda
- Podziękował: 9 razy
Oblicz wyznacznik iloczynu macierzy
Niech A = 2B, B2 = 4I+ \(\displaystyle{ \begin{bmatrix} 0&1&3\\0&0&2\\0&0&0\end{bmatrix}}\), gdzie A, B są macierzami rozmiaru 3 x 3. Obliczyć det(\(\displaystyle{ A^{T}*B)}\)
Ostatnio zmieniony 19 wrz 2009, o 23:44 przez czeslaw, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Nie stosuj wzorów matematycznych w nazwach tematów.
Powód: Nie stosuj wzorów matematycznych w nazwach tematów.
-
- Użytkownik
- Posty: 1958
- Rejestracja: 16 kwie 2009, o 16:56
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Wrocław
- Pomógł: 361 razy
Oblicz wyznacznik iloczynu macierzy
Z twierdzenia Cauchy'ego:
\(\displaystyle{ det(A^{T} \cdot B)=det(A^{T}) \cdot det(B)=...}\)
Ps. Co oznacza u Ciebie B2 ?
\(\displaystyle{ det(A^{T} \cdot B)=det(A^{T}) \cdot det(B)=...}\)
Ps. Co oznacza u Ciebie B2 ?
Ostatnio zmieniony 19 wrz 2009, o 23:46 przez Kamil_B, łącznie zmieniany 1 raz.
Oblicz wyznacznik iloczynu macierzy
\(\displaystyle{ B2}\) to \(\displaystyle{ 2 \cdot B}\)??
W czym jest problem?
Tu masz wszystko
W czym jest problem?
Tu masz wszystko