Baza obrazu homorfizmu liniowego

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
DjStefan
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 13
Rejestracja: 11 gru 2007, o 19:14
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Olsztyn
Podziękował: 1 raz

Baza obrazu homorfizmu liniowego

Post autor: DjStefan »

Jak tu takie tuzy na forum to spróbuję z jeszcze jednym zadaniem.
Wzorowałem się na tym temacie : 27510.htm , ale cos nie za bardzo.

Podaj bazę obrazu homomorfizmu liniowego \(\displaystyle{ G:R^{3} \rightarrow R^{2}}\) zadanego macierzą \(\displaystyle{ A=\left[\begin{array}{cccc}1&2&-2\\-2&-4&4\end{array}\right]}\)

Wyszlo niby cos takiego : \(\displaystyle{ Im = 2}\) i \(\displaystyle{ Baza = ( -2,1,0) (2,0,1)}\)
ODPOWIEDZ