Funkcjonał dwuliniowy
-
- Użytkownik
- Posty: 43
- Rejestracja: 9 wrz 2009, o 13:58
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Kent
- Podziękował: 13 razy
Funkcjonał dwuliniowy
Bardzo prosze o pomoc:
Funkcjonał dwuliniowy \(\displaystyle{ \phi:R^3xR^3->R}\) zadany macierzą A=\(\displaystyle{ \begin{bmatrix} 1&2&0\\2&1&2\\0&2&1\end{bmatrix}}\)
Oblicz \(\displaystyle{ \phi}\) ((1,1,1),(1,1,0))=
Funkcjonał dwuliniowy \(\displaystyle{ \phi:R^3xR^3->R}\) zadany macierzą A=\(\displaystyle{ \begin{bmatrix} 1&2&0\\2&1&2\\0&2&1\end{bmatrix}}\)
Oblicz \(\displaystyle{ \phi}\) ((1,1,1),(1,1,0))=
-
- Użytkownik
- Posty: 43
- Rejestracja: 9 wrz 2009, o 13:58
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Kent
- Podziękował: 13 razy
Funkcjonał dwuliniowy
wektor razy macierz to można zrobić, ale jak pomnożyć to co wyszło jeszcze raz przez wektor
\(\displaystyle{ (1,1,1) x \begin{bmatrix} 1&2&0\\2&1&2\\0&2&1\end{bmatrix} = (3,5,3) x (1,1,0)=?}\)
\(\displaystyle{ (1,1,1) x \begin{bmatrix} 1&2&0\\2&1&2\\0&2&1\end{bmatrix} = (3,5,3) x (1,1,0)=?}\)
-
- Użytkownik
- Posty: 144
- Rejestracja: 19 lut 2009, o 11:42
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Żywiec/Gliwice
- Pomógł: 23 razy
Funkcjonał dwuliniowy
\(\displaystyle{ [1,1,1] \cdot \begin{bmatrix} 1&2&0\\2&1&2\\0&2&1\end{bmatrix}\cdot \begin{bmatrix} 1\\1\\0\end{bmatrix}}\)