wzory Cramera

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
karioka
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 10
Rejestracja: 23 lip 2009, o 20:13
Płeć: Kobieta

wzory Cramera

Post autor: karioka »

\(\displaystyle{ \begin{cases} 2 x_{1}+x _{2}+3x _{3}=2 \\ 5x _{1}+2x _{2}+x _{3}-x _{4}=4 \\2x _{1}+x _{2}-3x _{4}=2 \\ 2x _{1}+3x _{4}=0\end{cases}}\)

proszę o pomoc w rozwiązaniu.
Ostatnio zmieniony 23 lip 2009, o 20:27 przez Nakahed90, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawa wiadomości. Temat przeniesiony do odpowiedniego działu. Do zapisu wyrażeń matematycznych używaj LaTeX-a.
miodzio1988

wzory Cramera

Post autor: miodzio1988 »



Czego nie rozumiesz?
karioka
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 10
Rejestracja: 23 lip 2009, o 20:13
Płeć: Kobieta

wzory Cramera

Post autor: karioka »

na zajęciach robiliśmy w wersji 3x3 i nie mam problemu z metodą Saruusa, ale nie umię tego wyprowadzic do postaci 3x3. A może nie ma takiej potrzeby?
miodzio1988

wzory Cramera

Post autor: miodzio1988 »



To Ci pomoże.
ODPOWIEDZ