metoda Gaussa
metoda Gaussa
Rozwiąż układ równań liniowych metodą eliminacji Gaussa
\(\displaystyle{ \begin{cases} 3x-2y+z-3t=5 \\ 7x-4y+2y+t=12 \\ 2x-2y+z+t=3 \\ 5x-2y+z=9 \end{cases}}\)
\(\displaystyle{ \begin{cases} 3x-2y+z-3t=5 \\ 7x-4y+2y+t=12 \\ 2x-2y+z+t=3 \\ 5x-2y+z=9 \end{cases}}\)
Ostatnio zmieniony 23 lip 2009, o 20:23 przez Nakahed90, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawa wiadomości. Temat przeniesiony do odpowiedniego działu. Do zapisu wyrażeń matematycznych używaj LaTeX-a.
Powód: Poprawa wiadomości. Temat przeniesiony do odpowiedniego działu. Do zapisu wyrażeń matematycznych używaj LaTeX-a.
metoda Gaussa
Ale czego nie umiesz? Wrzucasz w macierz i korzystasz z ogólnego schematu. Schemat znasz czy mam do wikipedii odsylac?
metoda Gaussa
Proszę pomóż mi to rozwiązac, za każdym razem wychodzi mi coś innego i nie wiem gdzie jest błąd.