Eliminacja Gaussa

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
marthoocha
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 15
Rejestracja: 4 lip 2009, o 21:20
Płeć: Kobieta

Eliminacja Gaussa

Post autor: marthoocha »

Mam takie zadanie do policzenia, kompletnie mi ono nie wychodzi :/

Metodą eliminacji Gaussa rozwiązać układ równań: \(\displaystyle{ \begin{cases} -x+y-2z-t=2\\3x-2y+4z+t=1\\2x+y+z+3t=3\\2x+2y+2z+t=3\end{cases}}\)
miodzio1988

Eliminacja Gaussa

Post autor: miodzio1988 »

pokaż zatem swoje obliczenia
ODPOWIEDZ