Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
-
dyzzio
- Użytkownik
- Posty: 263
- Rejestracja: 10 lut 2008, o 16:32
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Sląsk
- Podziękował: 185 razy
Post
autor: dyzzio »
w zależności od parametru a podać warunki rozwiązalności układu równań oraz wprzypadku istnienia rozwiązań znaleść je.
\(\displaystyle{ ax+y+z+t=1}\)
\(\displaystyle{ x+ay+z+t=a}\)
\(\displaystyle{ x+y+az+t=a^2}\)
\(\displaystyle{ x+y+z+at=a^3}\)
-
natkoza
- Użytkownik
- Posty: 2278
- Rejestracja: 11 kwie 2007, o 18:49
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Dąbrowa Górnicza
- Podziękował: 41 razy
- Pomógł: 602 razy
Post
autor: natkoza »
skorzystaj z metody Cramera