e do potegi

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
demka
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 133
Rejestracja: 7 cze 2009, o 12:49
Płeć: Kobieta
Podziękował: 4 razy
Pomógł: 11 razy

e do potegi

Post autor: demka »

nie potrafie poradzic sobie z nastepujacym zadaniem:
wyznaczyc liczbe elementow zbioru
\(\displaystyle{ R _{N}={e ^{2 \pi ij /N |j \in Z } }}\) dla N=1,2,3,4,5.6
i zbadac wieloniany
\(\displaystyle{ w _{N}(x)= \prod_{a \in R _{n} }^{}(x-a)}\)
pokazac ze wielomiany maja wspolczynniki calkowite.-- 7 cze 2009, o 19:35 --:(
pomóżcie proszę
ODPOWIEDZ