oblicz pierwiastek do potęgi 1000

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
rafklu77
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 14
Rejestracja: 23 maja 2009, o 11:17
Płeć: Mężczyzna

oblicz pierwiastek do potęgi 1000

Post autor: rafklu77 »

Oblicz:
\(\displaystyle{ (\frac{1}{2}+ i\sqrt[3]{2})^{1000}}\)

-- 30 maja 2009, o 16:36 --

prosiłbym o dokładny rozpis zadania


Ostatni raz coś Ci tutaj poprawiam.
Rogal
miodzio1988

oblicz pierwiastek do potęgi 1000

Post autor: miodzio1988 »

Tam na pewno powinno byc:
\(\displaystyle{ \sqrt[3]{2}}\)?
Wzor de Moivre'a znasz , nie?
ODPOWIEDZ