odległosc miedzy skosnymi

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
ja89
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 78
Rejestracja: 19 paź 2008, o 09:34
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: z daleka
Podziękował: 1 raz

odległosc miedzy skosnymi

Post autor: ja89 »

\(\displaystyle{ l_1: \frac{x-9}{4}= \frac{y+2}{-3}= \frac{z}{1}}\)
\(\displaystyle{ l_2: \frac{x}{-2}= \frac{y+7}{9}= \frac{z-2}{2}}\)
obliczyłam liczac to wspolny wektor normalny , nastepnie piszac rownanie płaszczyzn i liczac odległosc punktu z jednej prostej od płaszczyzny.wyszedł mi wynik \(\displaystyle{ \frac{83}{ \sqrt{129} }}\)
Bede bardzo wdzieczna jesli ktos mi powie czy to dobry wynik;]
pozdrawiam
bedbet
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2530
Rejestracja: 15 mar 2008, o 22:03
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Lublin
Podziękował: 47 razy
Pomógł: 248 razy

odległosc miedzy skosnymi

Post autor: bedbet »

Mi wyszło \(\displaystyle{ 7}\).
ja89
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 78
Rejestracja: 19 paź 2008, o 09:34
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: z daleka
Podziękował: 1 raz

odległosc miedzy skosnymi

Post autor: ja89 »

racja, juz wiem gdzie popelnilam błąd. dziekuje
ODPOWIEDZ