funkcjonały, przekształcenie wzoru

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
franek89
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 310
Rejestracja: 28 lut 2009, o 15:36
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 110 razy

funkcjonały, przekształcenie wzoru

Post autor: franek89 »

Jak z zależności:
\(\displaystyle{ A'=P^{T}AP}\)
wyznaczyć A?
czy to będzie:
\(\displaystyle{ A=A'P^{T}^{-1}P^{-1}}\) ?
Kolejność przy wymnażaniu macierzy też jest ważna...
128323.htm ....
JankoS
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 3101
Rejestracja: 21 lis 2007, o 10:50
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Zarów
Pomógł: 635 razy

funkcjonały, przekształcenie wzoru

Post autor: JankoS »

\(\displaystyle{ P^{T}AP=A' \Rightarrow AP=(P^T) ^{-1}A' \Rightarrow A=(P^T) ^{-1}A'P ^{-1}.}\)
ODPOWIEDZ