iloczyn skalarny
- kuch2r
- Użytkownik
- Posty: 2302
- Rejestracja: 18 paź 2004, o 18:27
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Wrocław/Ruda Śląska
- Podziękował: 9 razy
- Pomógł: 408 razy
iloczyn skalarny
imgstage pisze:mam 2 wektory przedstawione jako kolumny liczb. Jak obliczy ich iloczyn skalarny??
przy tak postawionym pytaniu, można się upierać czy odpowiedz jest aż tak oczywistamiodzio1988 pisze:Normlanie. Chyba wiesz co to jest iloczyn skalarny? Wiesz jak sie go liczy?
iloczyn skalarny
No ja znam taką definicje jaką mialem na wykladach i jej sie trzymam Jakos watpie zeby koledze chodzilo o cos innego;]
iloczyn skalarny
jak bym wiedzial jak sie liczy iloczyn skalarny zlozony z kolumny liczb to bym sie nie pytal
nie chodzi mi rowniez o wzor a*b=|a||b|cos no chyba ze sie da tym wzorem policzyc iloczyn skalarny
normalny iloczyn umie liczyc ale jak go obliczyc jak mam wektory tak przedstzwione
\(\displaystyle{ \left( \right) \left( \right)}\) czyli jako kolumny liczb
nie chodzi mi rowniez o wzor a*b=|a||b|cos no chyba ze sie da tym wzorem policzyc iloczyn skalarny
normalny iloczyn umie liczyc ale jak go obliczyc jak mam wektory tak przedstzwione
\(\displaystyle{ \left( \right) \left( \right)}\) czyli jako kolumny liczb
Ostatnio zmieniony 16 maja 2009, o 21:05 przez imgstage, łącznie zmieniany 1 raz.
iloczyn skalarny
KOlega poda swoj przyklad. Jesli na wikipedii znajde wzor do tego przykladu to bedzie koledze glupio?