przestrzeń wektorowa

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
K4rol
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 301
Rejestracja: 18 cze 2007, o 22:01
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Elbląg
Podziękował: 6 razy
Pomógł: 7 razy

przestrzeń wektorowa

Post autor: K4rol »

Niech \(\displaystyle{ R_{A}}\) będzie przestrzenią wierszową macierzy \(\displaystyle{ A=\left[\begin{array}{ccccc}1&2&3&4&5\\1&2&3&4&6\end{array}\right]}\). Czy wektor \(\displaystyle{ x=(1,2,3,4,4)}\) należy do przestrzeni \(\displaystyle{ R_{A}}\)?

mam wziąć że
\(\displaystyle{ A^Tx^T=b^t}\) ?

gdzie b to wektor x
ODPOWIEDZ