Wykonaj mnożenie macierzy.Sprawdzenie

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
matematyczne_zero
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 43
Rejestracja: 7 mar 2009, o 17:33
Płeć: Kobieta

Wykonaj mnożenie macierzy.Sprawdzenie

Post autor: matematyczne_zero »

Prosze o sprawdzenie:


\(\displaystyle{ \left[\begin{array}{ccc}1&4&\\2&3&\\-1&2&\end{array}\right]}\) \(\displaystyle{ \cdot}\)\(\displaystyle{ \left[\begin{array}{ccc}1&1&1\\1&2&3\end{array}\right]}\) = \(\displaystyle{ \left[\begin{array}{ccc}5&9&13\\5&8&11\\1&3&-5\end{array}\right]}\)


Dziękuje
Awatar użytkownika
delightful
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 73
Rejestracja: 23 mar 2009, o 11:58
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Bielsko-Biała
Podziękował: 3 razy
Pomógł: 17 razy

Wykonaj mnożenie macierzy.Sprawdzenie

Post autor: delightful »

wszystko dobrze tylko powinno być 5 zamiast -5
matematyczne_zero
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 43
Rejestracja: 7 mar 2009, o 17:33
Płeć: Kobieta

Wykonaj mnożenie macierzy.Sprawdzenie

Post autor: matematyczne_zero »

A no racja Masz łeb jak sklep
ODPOWIEDZ