Wektory z warunkiem prostopadłości

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
wektorek
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 109
Rejestracja: 1 mar 2009, o 17:58
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 40 razy

Wektory z warunkiem prostopadłości

Post autor: wektorek »

Znaleźć wektor a wiedząc że jest on prostopadły do wektorów \(\displaystyle{ b=[2,3,-1]}\) i \(\displaystyle{ c=[1,-2,3]}\) oraz spełnia warunek \(\displaystyle{ a(2i-j+k)=6}\)
ODPOWIEDZ