Badanie wzajemnego położenia prostych

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
Krisb
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 32
Rejestracja: 18 sty 2008, o 20:53
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: PL

Badanie wzajemnego położenia prostych

Post autor: Krisb »

Należy zbadać wzajemne położenie danych prostych:

1)
\(\displaystyle{ l_{1}: x=-y=-(z+1)}\)
\(\displaystyle{ l_{2}: {x/2}=y=-z}\)

oraz nieco podobny przykład:

2)
\(\displaystyle{ l_{1}: \begin{cases} x+2y-z-3=0 \\ 3x-y+z+1=0 \end{cases}}\)
\(\displaystyle{ l_{2}: \begin{cases} 2x+3y-2z-1=0 \\ x+y-2=0 \end{cases}}\)
ODPOWIEDZ