\(\displaystyle{ \left[\begin{array}{ccc}i&1&-i\\2&0&i\\0&1&i\end{array}\right]}\)
z góry dzięki
macierz odwrotna
-
- Użytkownik
- Posty: 41
- Rejestracja: 6 lis 2008, o 19:11
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Kraków
- Pomógł: 2 razy
macierz odwrotna
stosowałam metodę Cramera i coś mi tam wyszło ale takie COŚ, że zwątpiłam w poprawność swojego rozwiązania
-
- Użytkownik
- Posty: 41
- Rejestracja: 6 lis 2008, o 19:11
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Kraków
- Pomógł: 2 razy
macierz odwrotna
\(\displaystyle{ \frac{1}{1-4i}\left[\begin{array}{ccc}-i&2i&i\\2i&-1&-2i-1\\2&i&-2\end{array}\right]}\)
- Szemek
- Użytkownik
- Posty: 4819
- Rejestracja: 10 paź 2006, o 23:03
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Gdańsk
- Podziękował: 43 razy
- Pomógł: 1407 razy
macierz odwrotna
sprawdź swoje obliczenia, chyba gdzieś robisz błąd
mi wyszło:
\(\displaystyle{ \frac{1}{1-4i} \begin{bmatrix}
-i&-2i&i \\ -2i&-1&-2i+1 \\2&-i&-2 \end{bmatrix}}\)
mi wyszło:
\(\displaystyle{ \frac{1}{1-4i} \begin{bmatrix}
-i&-2i&i \\ -2i&-1&-2i+1 \\2&-i&-2 \end{bmatrix}}\)