za godzine mam poprawke z matmy:) powiedzcie mi proszę jak odejmuje się liczbę od macierzy?? B-3
\(\displaystyle{ B=\begin{bmatrix} 5 & 1 \\ -1 & 3 \end{bmatrix}}\)
odejmowanie liczby od macierzy
-
- Użytkownik
- Posty: 9833
- Rejestracja: 18 gru 2007, o 03:54
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Bydgoszcz
- Podziękował: 90 razy
- Pomógł: 2632 razy
odejmowanie liczby od macierzy
Nie można odjąć liczby od macierzy.
Zapis \(\displaystyle{ B-3}\) może oznaczać co najwyżej: \(\displaystyle{ B-3\cdot I}\)
Q.
Zapis \(\displaystyle{ B-3}\) może oznaczać co najwyżej: \(\displaystyle{ B-3\cdot I}\)
Q.
-
- Użytkownik
- Posty: 42
- Rejestracja: 17 lis 2007, o 10:40
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: gda
- Podziękował: 12 razy
odejmowanie liczby od macierzy
nie no na egzaminie bylo B - 3 i tak gdzies mi mowiono ze to trzeba jednostkowa pomnozyc:) dzieki wielkie;)