Równanie macierzowe

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
darek88
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 897
Rejestracja: 2 kwie 2008, o 13:09
Płeć: Mężczyzna

Równanie macierzowe

Post autor: darek88 »

Czy ktoś mógłby mi wytłumaczyć jak z równania macierzowego BX - 3X = A x C^T, gdzie A,B,C^T są danymi macierzami wyznaczyć szukaną macierz X?
miodzio1988

Równanie macierzowe

Post autor: miodzio1988 »

\(\displaystyle{ BX-3X=(B-3)X}\)

\(\displaystyle{ (B-3)X=A* C^{T} \Leftrightarrow X=(B-3 )^{-1} A* C^{T}}\)

pisz czytelniej nastepnym razem.
ODPOWIEDZ