Układ z parametrem Cramera

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
lotta666
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 14
Rejestracja: 16 sty 2008, o 18:08
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Kraków

Układ z parametrem Cramera

Post autor: lotta666 »

Hej. Mam takie równania, które trzeba policzyć za pomocą wyznacznika macierzy i nie bardzo wiem co z nimi zrobić...;/
2x-y+3z=0
-4x+2y+mz=1

i

-x+2y-z=0
2x-y+2z=0
x+y+az=0


Z góry dziękuję za pomoc.-- 7 lutego 2009, 19:30 --Nikt nie pomoże?
ODPOWIEDZ