Witam.
Byłbym wdzięczny za rozwiązanie.
\(\displaystyle{ \begin{bmatrix}
1 & 1& 2\\
2& 1& 1
\end{bmatrix}}\)
oblicz rząd macierzy
-
- Użytkownik
- Posty: 18
- Rejestracja: 31 sty 2009, o 14:28
- Płeć: Mężczyzna
- Pomógł: 2 razy
-
- Użytkownik
- Posty: 23
- Rejestracja: 13 gru 2008, o 15:11
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: wwa
- Podziękował: 18 razy
oblicz rząd macierzy
czyli minorami są ?:
\(\displaystyle{ \begin{bmatrix}
1 &1 \\
2&1
\end{bmatrix}=-1}\)
\(\displaystyle{ \begin{bmatrix}
1 &2 \\
1&1
\end{bmatrix}=-1}\)
\(\displaystyle{ \begin{bmatrix}
1 &1 \\
2&1
\end{bmatrix}=-1}\)
\(\displaystyle{ \begin{bmatrix}
1 &2 \\
1&1
\end{bmatrix}=-1}\)
- Dedemonn
- Użytkownik
- Posty: 689
- Rejestracja: 21 lut 2007, o 19:40
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Z kompa
- Podziękował: 26 razy
- Pomógł: 137 razy
oblicz rząd macierzy
Zgadza się. Jest jeszcze jeden minor stopnia 2 :
\(\displaystyle{ \begin{vmatrix} 1 & 2 \\ 2 & 1 \end{vmatrix}}\)
(i tak zapisujemy wyznaczniki, za powyższe odejmą Ci punkty na egzaminie/kolokwium/sprawdzianie)
Pzdr.
\(\displaystyle{ \begin{vmatrix} 1 & 2 \\ 2 & 1 \end{vmatrix}}\)
(i tak zapisujemy wyznaczniki, za powyższe odejmą Ci punkty na egzaminie/kolokwium/sprawdzianie)
Pzdr.