Znaleźć rzut prostopadły prostej

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
Macius700
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 482
Rejestracja: 11 maja 2008, o 13:58
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Poznań
Podziękował: 27 razy

Znaleźć rzut prostopadły prostej

Post autor: Macius700 »

Znaleźć rzut prostopadły prostej :

\(\displaystyle{ l}\) :

\(\displaystyle{ \left\{\begin{array}{l} x=-2+t\\y=-3t\\z=1-t \end{array}}\) \(\displaystyle{ t\in R}\)

na płaszczyznę \(\displaystyle{ \pi}\) : \(\displaystyle{ 2x+3y-z-9=0}\)
ODPOWIEDZ