macierze

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
jagodka851
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 3
Rejestracja: 31 sty 2009, o 10:18
Płeć: Kobieta

macierze

Post autor: jagodka851 »

bardzo prosze o pomoc w rozwiazaniu tej macierzy
i jakies minimalne wytlumaczenie
please....
\(\displaystyle{ (5x)^{T}}\) \(\displaystyle{ \left[\begin{array}{ccc}-1&&-1\\&&\\-3&&2\end{array}\right]}\)+\(\displaystyle{ \left[\begin{array}{ccc}-4&&0\\&&\\1&&-2\end{array}\right]}\) = \(\displaystyle{ [2-1]^{T}}\)\(\displaystyle{ [3-4]^{}}\)-3I
I tzn pierwszego stopnia

pozrawiam
ODPOWIEDZ