Przez prostą przeprowadzić płaszczyznę

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
Macius700
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 482
Rejestracja: 11 maja 2008, o 13:58
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Poznań
Podziękował: 27 razy

Przez prostą przeprowadzić płaszczyznę

Post autor: Macius700 »

Przez prostą :

\(\displaystyle{ l}\) : \(\displaystyle{ \left\{\begin{array}{l} x=1+2t\\y=2-t\\z=-3t \end{array}}\) \(\displaystyle{ t\in R}\)

przeprowadzić płaszczyznę \(\displaystyle{ \pi_{2}}\) prostopadła do płaszczyzny \(\displaystyle{ \pi_{1}}\) : \(\displaystyle{ 3x-2y+4z+6=0}\)
ODPOWIEDZ