Napisać równanie prostej prostopadłej

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
Macius700
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 482
Rejestracja: 11 maja 2008, o 13:58
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Poznań
Podziękował: 27 razy

Napisać równanie prostej prostopadłej

Post autor: Macius700 »

Napisać równanie prostej prostopadłej z punktu \(\displaystyle{ A(2,3,1)}\) do prostej \(\displaystyle{ \frac{x+y}{2}=\frac{y}{-1}=\frac{x-2}{3}}\)
ODPOWIEDZ