Wyzanaczyć bazę i wymiar przestrzeni

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
madzia19
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 4
Rejestracja: 28 sty 2009, o 15:41
Płeć: Kobieta

Wyzanaczyć bazę i wymiar przestrzeni

Post autor: madzia19 »

Wyzanaczyć bazę i wymiar przestrzeni \(\displaystyle{ W \subseteq R[x]_4}\), gdzie \(\displaystyle{ W = Lin (v_1, v_2, v_3, v_4)}\)

\(\displaystyle{ v_1 = x^3 + x^2 - 1}\)

\(\displaystyle{ v_2 = x}\)

\(\displaystyle{ v_3 = 2x^3 + 2x^2 + x - 2}\)

\(\displaystyle{ v_4 = x^3 + x^2 + 2x - 1}\)

Zaproponuj bazę dla przestrzeni \(\displaystyle{ R[x]_4}\) wykorzystującą wektory bazy \(\displaystyle{ W}\).
ODPOWIEDZ