Objętość

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
kiler_ek
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 3
Rejestracja: 23 sty 2009, o 20:08
Płeć: Mężczyzna

Objętość

Post autor: kiler_ek »

Witam mam do obliczenia objętość pewnej bryły. Mam w ukladzie OXY 6 współrzędnych X1=97,5 Y1=75,9 X2=138,75 Y2=133,25 X3=194,5 Y3=112,9 X4=220,4 Y4=208,4 X5=155,25 Y5=189,9 X6=134,5 Y6=171,4 oraz ich "grubość" (dokładniej to nazywa sie to miąższość poniewaz jest to zadanie na geologie)M1=0,65 M2=0,65 M3=0,43 M4=0,83 M5=0,75 M6=0,45. Moje pytanie brzmi w jaki sposob moge obliczyc objętość tej bryły. Z góry dziekuje za odpowiedzi.
ODPOWIEDZ