jak obliczyc macierz?

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
monikap7
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1196
Rejestracja: 6 lis 2007, o 14:36
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: wawa
Podziękował: 112 razy
Pomógł: 1 raz

jak obliczyc macierz?

Post autor: monikap7 »

jak obliczyc:

\(\displaystyle{ (7X)^{-1}= \left[\begin{array}{cc}2&-1\\3&1\end{array}\right]}\)
bedbet
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2530
Rejestracja: 15 mar 2008, o 22:03
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Lublin
Podziękował: 47 razy
Pomógł: 248 razy

jak obliczyc macierz?

Post autor: bedbet »

Obłóż obustronnie funkcją odwrotną, a następnie pomnóż obustronnie przez \(\displaystyle{ \frac{1}{7}}\).
ODPOWIEDZ