Rozwiązać URLy stosując tw. Kroneckera-Capellego

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
pawelkazik6
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 11
Rejestracja: 13 sty 2009, o 20:13
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Świdwin

Rozwiązać URLy stosując tw. Kroneckera-Capellego

Post autor: pawelkazik6 »

\(\displaystyle{ \left\{\begin{array}{l} 3x+2y-4z=5\\2x+3y-6z=5\\5x-y+2z=4 \end{array}}\)

\(\displaystyle{ \left\{\begin{array}{l} 3x-2y+5z+4t=2\\6x-4y+4z+3t=3\\9x-6y+3z+2t=4 \end{array}}\)
miodzio1988

Rozwiązać URLy stosując tw. Kroneckera-Capellego

Post autor: miodzio1988 »

przenies temat.
agulka1987
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 3090
Rejestracja: 24 paź 2008, o 15:23
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Opole
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 879 razy

Rozwiązać URLy stosując tw. Kroneckera-Capellego

Post autor: agulka1987 »

pawelkazik6 pisze:\(\displaystyle{ \left\{\begin{array}{l} 3x+2y-4z=5\\2x+3y-6z=5\\5x-y+2z=4 \end{array}}\)
\(\displaystyle{ \begin{bmatrix}3&2&-4 \left|5\\2&3&-6 \left|5\\5&-1&2 \left|4\end{bmatrix} \rightarrow \begin{bmatrix}3&2&-4 \left|5\\0&\frac{5}{3}&-\frac{10}{3} \left| \frac{5}{3} \\0&-\frac{13}{3}&\frac{26}{3}\left|-\frac{13}{3} \end{bmatrix} \rightarrow \begin{bmatrix}3&2&-4 \left|5\\0&1&2\left| 1\\0&0&0 \left|0\end{bmatrix} \rightarrow \begin{bmatrix}3&0&-8 \left|3\\0&1&2\left| 1\end{bmatrix}}\)

\(\displaystyle{ \begin{cases} 3x=3+8z \Rightarrow x=1+ \frac{8}{3}z \\ y=1-2z \end{cases}}\)

\(\displaystyle{ \left\{\begin{array}{l} 3x-2y+5z+4t=2\\6x-4y+4z+3t=3\\9x-6y+3z+2t=4 \end{array}}\)
analogicznie jak 1
pawelkazik6
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 11
Rejestracja: 13 sty 2009, o 20:13
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Świdwin

Rozwiązać URLy stosując tw. Kroneckera-Capellego

Post autor: pawelkazik6 »

ok dzięki
ODPOWIEDZ