Witam,
Mam taki oto przykład
A= \(\displaystyle{ 2 1\left[ 3 5\right]}\)
Czy odwrócenie macierzy będzie wyglądało tak?
\(\displaystyle{ A^{T} = \left2 3[1 5 \right]}\)
Z góry dziękuje za odpowiedź.
Odwrócenie macierzy
Odwrócenie macierzy
\(\displaystyle{ A^{T}}\) -to jest transpozycja macierzy.
zapisz lepiej jak wyglada ta macierz . Ile ma kolumn? ile wierszy?
zapisz lepiej jak wyglada ta macierz . Ile ma kolumn? ile wierszy?
-
- Użytkownik
- Posty: 11
- Rejestracja: 8 sty 2009, o 20:43
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: 123
- Podziękował: 2 razy
Odwrócenie macierzy
Tak chodzi o transpozycje macierzy.
Niech macierz wygląda tak:
\(\displaystyle{ \left[\begin{array}{ccc}1&2\\4&5&\end{array}\right]}\)
Niech macierz wygląda tak:
\(\displaystyle{ \left[\begin{array}{ccc}1&2\\4&5&\end{array}\right]}\)
Ostatnio zmieniony 18 sty 2009, o 18:00 przez dessri, łącznie zmieniany 5 razy.
Odwrócenie macierzy
zaraz bedzie wyrzucenie zadnia do kosza . jesli macierz bedzie zapiasna poprawnie w Latexie to na pewno skuszę się zeby ją odwrocic:D
Odwrócenie macierzy
transpozycja to bedzie macierz:
\(\displaystyle{ \begin{bmatrix} 1&4\\2&5\end{bmatrix}}\)
tak trudno bylo zajrzec do instrukcji Latex'a?:D
\(\displaystyle{ \begin{bmatrix} 1&4\\2&5\end{bmatrix}}\)
tak trudno bylo zajrzec do instrukcji Latex'a?:D