Układ równań

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
mała193
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 237
Rejestracja: 3 sty 2007, o 14:30
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 63 razy

Układ równań

Post autor: mała193 »

Rozwiązać układ równań-w przypadku znalezienia układu nieoznaczonego (mającego nieskończenie wiele rozwiązań) znależć rozwiązanie ogólne
\(\displaystyle{ \left\{\begin{array}{l} x _{1} +3x _{2} +4x _{3} =6\\4x _{1}+2x _{2}+x _{3}+x _{4}=4\\2x _{1}+3x _{2}-2x _{3}+2x _{4}=10 \end{array}}\)
ODPOWIEDZ