wektory

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
Kolumb7009
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 18
Rejestracja: 26 paź 2008, o 19:54
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Leszczyny
Podziękował: 3 razy

wektory

Post autor: Kolumb7009 »

dane są wektory
a = 2 m + 3 n
b = m - n,
gdzie m=|2|,n=|3|
kąt miedzy m i n wynosi pi/3
wyznaczyć |a|,|b| i a*b

a*b - policzyłem -wyszło mi =-16 ale nie wiem jak policzyć |a| i |b|
Kolumb7009
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 18
Rejestracja: 26 paź 2008, o 19:54
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Leszczyny
Podziękował: 3 razy

wektory

Post autor: Kolumb7009 »

qrcze .....nikt mi n ie pomoze??
Kolumb7009
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 18
Rejestracja: 26 paź 2008, o 19:54
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Leszczyny
Podziękował: 3 razy

wektory

Post autor: Kolumb7009 »

ludzie !!! pomocy --plisssssssssssss
ODPOWIEDZ