Które z podanych niżej zbiorów są podprzestrzeniami liniowym

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
Macius700
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 482
Rejestracja: 11 maja 2008, o 13:58
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Poznań
Podziękował: 27 razy

Które z podanych niżej zbiorów są podprzestrzeniami liniowym

Post autor: Macius700 »

Które z podanych niżej zbiorów są podprzestrzeniami liniowymi w podanych przestrzeniach liniowych :

\(\displaystyle{ {(a_{1},a_{2},.....) : ciąg \lim_{x\to\infty}a_{n}=\infty}}\) w przestrzeni \(\displaystyle{ R^{\infty}}\) nad \(\displaystyle{ R}\)

\(\displaystyle{ {(a_{1},a_{2},...) :\lim_{x\to\infty}a_{n}=0}}\)

\(\displaystyle{ {(a,b,c,d) : c=a+b i d=a-b}}\) w przestrzeni \(\displaystyle{ R^4}\) nad \(\displaystyle{ R}\)

\(\displaystyle{ { f: f(1) =f(2)}}\) w przestrzeni \(\displaystyle{ R[x]}\) nad \(\displaystyle{ R}\)
ODPOWIEDZ