wektory

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
balkon
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 6 sty 2009, o 17:28
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: skądś

wektory

Post autor: balkon »

W trójkącie ABC dane są punkty P i Q, że \(\displaystyle{ P AC}\), \(\displaystyle{ Q AC}\) i \(\displaystyle{ \frac{CP}{PA} = \frac{CQ}{QB} = \frac{1}{2}}\). Wykaż, że wektor \(\displaystyle{ PQ= \frac{1}{3} AB}\). Z góry wielkie dzięki .
ODPOWIEDZ