Rozłożyć na ułamki proste w C funkcje.

Definicja. Postać wykładnicza i trygonometryczna. Zagadnienia związane z ciałem liczb zespolonych.
raf123
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 22
Rejestracja: 14 gru 2008, o 18:57
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 5 razy

Rozłożyć na ułamki proste w C funkcje.

Post autor: raf123 »

doszedłem do tego momentu i nie wiem jak dalej sobie z tym poradzić...

\(\displaystyle{ F(x) = \frac{2j}{(z-j)^{2}z(z+j)^{2}} =}\)

\(\displaystyle{ \frac{A}{z-j}+ \frac{B}{(z-j)^{2}}+ \frac{C}{z}+ \frac{D}{z+j}+ \frac{E}{(z+j)^{2}}}\)

\(\displaystyle{ \frac{A(z-j)z(z+j)^{2}+Bz(z+j)^{2}+C(2+j)^{2}(z-j)^{2}+D(z+j)z(z-j)^{2}+E(z-j)^{2}z}{(z-j)^{2}z(z+j)^{2}}}\)

może ktoś mi pomóc ? założyłem nowy temat bo w starym napewno nikt już nie odpowie...
ODPOWIEDZ