Definicja. Postać wykładnicza i trygonometryczna. Zagadnienia związane z ciałem liczb zespolonych.
-
M_F
- Użytkownik

- Posty: 3
- Rejestracja: 17 gru 2008, o 13:12
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Poznań
- Podziękował: 1 raz
Post
autor: M_F » 17 gru 2008, o 19:46
Ponownie mam problem z liczbami zespolonymi. Tym razem mam obliczyć (punkt a) oraz przedstawić w postaci trygonometrycznej (punkt b - zakres \(\displaystyle{ 0 qslant qslant \frac{\pi}{2}}\)) następujący iloraz:
\(\displaystyle{ \frac{1+i\tg }{1-i\tg }}\)
Byłbym wdzięczny za jakąś pomoc z tym przypadkiem.
-
Lorek
- Gość Specjalny

- Posty: 7149
- Rejestracja: 2 sty 2006, o 22:17
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Ruda Śląska
- Podziękował: 1 raz
- Pomógł: 1322 razy
Post
autor: Lorek » 17 gru 2008, o 21:01