Definicja. Postać wykładnicza i trygonometryczna. Zagadnienia związane z ciałem liczb zespolonych.
-
asia00714
- Użytkownik
- Posty: 4
- Rejestracja: 29 sty 2008, o 23:06
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Gdańsk
- Podziękował: 1 raz
Post
autor: asia00714 »
W standardowej inerpretacji geometrycznej z \(\displaystyle{ \in}\)C : |z| = 5|z - i| jest okrag o promieniu .... ?
to samo dla |z| = 6|z - i|
Ostatnio zmieniony 11 gru 2008, o 15:25 przez
asia00714, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Lorek
- Użytkownik
- Posty: 7150
- Rejestracja: 2 sty 2006, o 22:17
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Ruda Śląska
- Podziękował: 1 raz
- Pomógł: 1322 razy
Post
autor: Lorek »
asia00714 pisze:okrag o promieniu .... ?
\(\displaystyle{ r=\frac{5}{24}}\) a w drugim spróbuj sama.
-
asia00714
- Użytkownik
- Posty: 4
- Rejestracja: 29 sty 2008, o 23:06
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Gdańsk
- Podziękował: 1 raz
Post
autor: asia00714 »
dziekuje.