oblicz pierwiastki zespolone wyrażenia

Definicja. Postać wykładnicza i trygonometryczna. Zagadnienia związane z ciałem liczb zespolonych.
Myth1
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 30 lis 2008, o 21:53
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warszawa

oblicz pierwiastki zespolone wyrażenia

Post autor: Myth1 »

\(\displaystyle{ wiem że trzeba wyliczyć delte
z^{2}+(-2- \sqrt{3}+i)z +2 \sqrt{3}+2+(2-2 \sqrt{3})i=0}\)


[ Dodano: 2 Grudnia 2008, 11:29 ]
\(\displaystyle{ ale nie wiem jak obliczyć pierwiastek delty}\)
ODPOWIEDZ