Obliczyć liczbę zespolną

Definicja. Postać wykładnicza i trygonometryczna. Zagadnienia związane z ciałem liczb zespolonych.
GracjanIIWielki
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 19 lis 2008, o 23:17
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Poznań

Obliczyć liczbę zespolną

Post autor: GracjanIIWielki »

\(\displaystyle{ (\frac{1-i}{\sqrt{3}-i}) ^{7} \\
(1+cos \frac{\pi}{3} + isin\frac{\pi}{3})^{6}}\)



gdyby ktoś mógł mi to wytłumaczyc byłbym wdzięczny
widze coś jest nie tak z tym latexem, 1-i powinno byc w liczniku sgrt(3)+i w mianowniku całość do 7
Ostatnio zmieniony 20 lis 2008, o 19:57 przez GracjanIIWielki, łącznie zmieniany 1 raz.
Sasza-Bielecki
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 8
Rejestracja: 19 lis 2008, o 17:39
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Nibylandia

Obliczyć liczbę zespolną

Post autor: Sasza-Bielecki »

ano coś jest pochrzanione z nawiasami
ODPOWIEDZ