Równania z wartością bezwzględną

Definicja. Postać wykładnicza i trygonometryczna. Zagadnienia związane z ciałem liczb zespolonych.
Szakal_1920
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 135
Rejestracja: 15 kwie 2008, o 16:47
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: ------
Podziękował: 5 razy

Równania z wartością bezwzględną

Post autor: Szakal_1920 »

Witam. Proszę o rozwiązanie i wytłumaczenie poniższych przykładów.

a) \(\displaystyle{ \left|\frac{x-6}{x+4}\right|}\) > 1
b) \(\displaystyle{ \left|\frac{2x-1}{x+4}\right|}\) qslant 3
d) \(\displaystyle{ \left|\frac{5x+3}{x-7}\right|}\) qslant 1
ODPOWIEDZ