Postać trygonometryczna

Definicja. Postać wykładnicza i trygonometryczna. Zagadnienia związane z ciałem liczb zespolonych.
Farokles
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 111
Rejestracja: 9 wrz 2008, o 18:21
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Nibylandia
Podziękował: 50 razy

Postać trygonometryczna

Post autor: Farokles »

\(\displaystyle{ z = 3}\)

\(\displaystyle{ \left|z \right| = 3( cos2\pi + isin2\pi)}\)

Czy mam racje?
Awatar użytkownika
Lorek
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 7150
Rejestracja: 2 sty 2006, o 22:17
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Ruda Śląska
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 1322 razy

Postać trygonometryczna

Post autor: Lorek »

Ta, choć częściej spotka się zapis \(\displaystyle{ 3(\cos 0+i\sin 0)}\), i tam nie ma modułu.
ODPOWIEDZ