wyznacz równanie zbióru punktów
-
- Użytkownik
- Posty: 301
- Rejestracja: 18 cze 2007, o 22:01
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Elbląg
- Podziękował: 6 razy
- Pomógł: 7 razy
wyznacz równanie zbióru punktów
wyznacz równanie zbióru punktów \(\displaystyle{ z=x+yi}\) spełniających równanie \(\displaystyle{ |\frac{z-2}{z+2}|=2}\)
Ostatnio zmieniony 28 paź 2008, o 12:47 przez K4rol, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Użytkownik
- Posty: 6607
- Rejestracja: 16 sty 2007, o 19:42
- Płeć: Mężczyzna
- Podziękował: 119 razy
- Pomógł: 1823 razy
wyznacz równanie zbióru punktów
A co miales zrobic ?? ;P Chciales znalezc zbior punktow, no to masz dwa punkty:
\(\displaystyle{ z\in\left\{-6,-\frac{2}{3}\right\}}\)
Pozdrawiam.
\(\displaystyle{ z\in\left\{-6,-\frac{2}{3}\right\}}\)
Pozdrawiam.
-
- Użytkownik
- Posty: 6607
- Rejestracja: 16 sty 2007, o 19:42
- Płeć: Mężczyzna
- Podziękował: 119 razy
- Pomógł: 1823 razy
wyznacz równanie zbióru punktów
Zbior liczb rzeczywistych jest podzbiorem liczb zespolonych Albo inaczej. Liczby rzeczywite sa szczegolnym przypadkiem zespolonych. Tj:
\(\displaystyle{ z=x+iy\\
z\in\mathbb{R}\;\Rightarrow\; z=x+iy\;, y=0\;\;\Rightarrow\;\; z=x\;\; x\in\mathbb{R}}\)
Takze wszystko jest ok Pozdrawiam.
\(\displaystyle{ z=x+iy\\
z\in\mathbb{R}\;\Rightarrow\; z=x+iy\;, y=0\;\;\Rightarrow\;\; z=x\;\; x\in\mathbb{R}}\)
Takze wszystko jest ok Pozdrawiam.