Układ równań - sprowadź do postaci schodkowej

Definicja. Postać wykładnicza i trygonometryczna. Zagadnienia związane z ciałem liczb zespolonych.
Awatar użytkownika
hellsing
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 191
Rejestracja: 30 mar 2006, o 14:09
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Z kątowni
Podziękował: 11 razy
Pomógł: 16 razy

Układ równań - sprowadź do postaci schodkowej

Post autor: hellsing »

Sprowadź do postaci schodkowej i zapisz rozwiązanie w postaci ogólej:
\(\displaystyle{ \begin{cases}
x_1+i\cdot x_2-2x_3=10\\
x_1-x_2+2i\cdot x_3=20\\
i\cdot x_1-3i\cdot x_2-(1+i)\cdot x_3=-24+18i\end
{cases}}\)
.
Ostatnio zmieniony 28 paź 2008, o 19:57 przez hellsing, łącznie zmieniany 2 razy.
ODPOWIEDZ