pierwiastek 4 stopnia

Definicja. Postać wykładnicza i trygonometryczna. Zagadnienia związane z ciałem liczb zespolonych.
adrianst
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 4
Rejestracja: 21 paź 2008, o 20:45
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warszawa

pierwiastek 4 stopnia

Post autor: adrianst »

\(\displaystyle{ \sqrt[4]{-8+8 \sqrt{3}i}}\)
Awatar użytkownika
hellsing
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 191
Rejestracja: 30 mar 2006, o 14:09
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Z kątowni
Podziękował: 11 razy
Pomógł: 16 razy

pierwiastek 4 stopnia

Post autor: hellsing »

Postać trygonometryczna \(\displaystyle{ tg( )=-\frac{\sqrt{3}}{3}}\) i wzór de Moivra.
adrianst
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 4
Rejestracja: 21 paź 2008, o 20:45
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warszawa

pierwiastek 4 stopnia

Post autor: adrianst »

dzięki bardzo
ODPOWIEDZ