narysować zbiór

Definicja. Postać wykładnicza i trygonometryczna. Zagadnienia związane z ciałem liczb zespolonych.
mmarry
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 101
Rejestracja: 12 wrz 2007, o 11:06
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 42 razy

narysować zbiór

Post autor: mmarry »

Mam do narysowania taki zbiór:
\(\displaystyle{ 0}\)
Ostatnio zmieniony 8 paź 2008, o 22:30 przez mmarry, łącznie zmieniany 1 raz.
xiikzodz
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1874
Rejestracja: 4 paź 2008, o 02:13
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Lost Hope
Podziękował: 28 razy
Pomógł: 502 razy

narysować zbiór

Post autor: xiikzodz »

Male zacmienie.

Wsumie moza to ladnie i szybciutko:
\(\displaystyle{ f(z)=\frac{z+1}{z-1}}\)
to homografia, a dla homografii latwo podac wzor na funkcje odwrotna: homografii
\(\displaystyle{ \frac{az+b}{cz+d}}\) odpowiada macierz \(\displaystyle{ \begin{pmatrix}{a&b\\c&d}\end{pmatrix}}\), zas homografii do niej odwrotnej, macierz odwrotna.

Macierza odwrotna do \(\displaystyle{ \begin{pmatrix}{1&1\\1&-1}\end{pmatrix}}\) jest \(\displaystyle{ \begin{pmatrix}{1/2&1/2\\1/2&-1/2}\end{pmatrix}}\)
Stad \(\displaystyle{ f^{-1}=f}\).

W zwiazku z powyzszym zamiast badac zbior \(\displaystyle{ \{z:0}\)
ODPOWIEDZ